Children of Lir - se bilder!

Dansere fra TIDE var med på forestillingen Children of Lir på Nøtterøy kulturhus 18 og 19 oktober 2005.

 

 

 
 

 

The Children of Lir hadde urpremiere under Tønsberg Middelalderfestival 2002, og er i regi av Tønsberg Irish Dance Ensemble og musikerne Ronnie Gerrard, Jim Yardley, Asbjørn Olsen og Tobias Southcott. Både musikken og dansene tar sitt utgangspunkt i de ulike keltise musikk-tradisjonene; irsk, skotsk og bretonsk. Mystikken i historien står sentralt når ny og gammel tid skal forenes gjennom tradisjonelle og nyere danseformer. Det har eksistert mange bånd mellom Norge og Irland gjennom historien og veien mellom dem var havet, som har betydd mye for begge kulturer. Havet er en metafor for både liv, død, opphav og avgrunn, som den røde tråden gjennom hele denne danseforestillingen.

Tuatha Dé Danaan var folket som tilhørte gudinnen Danú. De kom til Irland omgitt av skyer og tåke og tok sin plass på et fjell vest i landet den første dagen i mai. Med seg brakte de magi og poesi. Da kristendommen kom til Irland, ble de skjøvet til side. Men deres historier lever fortsatt videre...

Lir var havets gud og denne forestillingen handler om skjebnen til hans fire barn som ble forvandlet til svaner av en sjalu stemor. The Children of Lir er en av de store tragediene i irsk og keltisk mytologi. Maktkamp, sjalusi, vrede, lengsel, kjærlighet, barmhjertighet og sorg er universelle følelser som kommer til uttrykk gjennom denne mytiske fortellingen.

Koreografi/regi: Carla Marie Foster

Musikk: Ronnie Gerrard, Jim Yardley, Asbjørn Olsen, Tobias Southcott

Sprudlene Ronan McCormack var en av gjesteartistene. Ronan McCormack er bosatt i Dublin, og underviser til daglig sammen med Olive Hurley ved The Hurley School of Irish Dancing. Ronan er registrert ved den irske dansekommisjonen, som instruktør (TCRG) og dommer (ADCRG). Han holder kurs og dømmer konkurranser over hele verden, i tillegg til å designe og sy irske solodanskostymer. Fra 1994 til 1999 var han med i Riverdance, et svært populært show som brakte irsk dans ut på verdensscenen.

Link til Tønsbergs Blad.

Link til Sandefjords Blad.

Ønsker du å se innslaget som ble vist på TV Vestfold? Trykk på Tønsbergs blad's link over og trykk Web TV.

Bilder fra forestillingen:

Fotograf: Jacules

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder fra treningen til forestillingen:

Fotograf: Fotografisk Studio